Magazin

★★★★☆

Cele mai bune anvelope de vara

Fara indoiala ca cel mai solicitat tip de anvelopa in Romania este anvelopa de vara, deoarece datorita caracteristicilor climatice ale tarii noastre, aceasta poate fi utilizata pe parcursul celor 12 luni ale anului in majoritatea regiunilor, desi designul si calitatile sale au fost concepute pentru a maximiza aderenta, a permite o conducere lina si a reduce rezistenta la rulare in sezonul fara zapada.

Si, potrivit OCU, cele mai bune anvelope de acest tip sunt cele Dunlop, urmate de produsele Continental, Goodyear inchizand podiumul virtual la aceasta sectiune. In schimb, marcile cu cele mai slabe performante - si de departe cele mai slabe - sunt GT Racidal, Nakang si Kleber.

Cele mai bune anvelope de iarna

Anvelopa de iarna are o banda de rulare si un tip de cauciuc conceput pentru a se lipi de zapada si poate inlocui lanturile traditionale. Cu toate acestea, este suficient de versatila pentru a fi utilizata si in alte conditii, desi se comporta cel mai bine la temperaturi foarte scazute si in prezenta ploii sau a zapezii. De asemenea, este cu aproximativ 10% mai scumpa decat anvelopele de vara si dureaza mai putin daca este folosita in conditii de caldura.

Desi doar 3% dintre soferii spanioli folosesc anvelope de iarna in cea mai rece perioada a anului, exista zone montane in care acestea sunt esentiale si este util sa stiti ce marci ofera un produs mai bun in acest caz. Si, potrivit raportului OCU, cea mai buna marca de anvelope de iarna este Continental, urmata de Dunlop si Michelin.

Anvelopele care dureaza cel mai mult

Durabilitatea unei anvelope variaza foarte mult. Inainte de a le cumpara, va puteti intreba cat timp vor rezista anvelopele pe care va ganditi sa le montati pe masina dumneavoastra. Si puteti afla intr-o oarecare masura, precum si cu aproximatie, ce anvelope vor dura cel mai mult timp prin compararea anvelopelor, dar mai intai trebuie sa intelegeti cateva concepte fundamentale.

Numarul de kilometri pe care ii va rezista o anvelopa depinde de calitatea cauciucului, dar si de conditiile meteo si de modul in care va utilizati masina. Intre game, adica intre o gama de baza si o gama superioara, poate exista o diferenta de trei ori mai mare in ceea ce priveste durabilitatea.

Accepti cookies? Citeste mai mult