Kartingul – una preferințele iubitorilor de activități sportive moderne

Karting History

Astăzi tot mai mulți amatori ai sportului au tendința de a încerca senzații tari. Din această cauză Karting-ul ia o deosebită amploare, în special printre amatori. Dar ce este acest tip de sport? Acestea sunt, de obicei, niște curse pe circuite, efectuate cu un anumit tip de mașini, numite karturi. Karting-ul se situează în topul clasamentului superior al motorsporturilor. Campionii de Formula 1, cum ar fi Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Ayrton Senna, Lewis Hamilton și Michael Schumacher și-au început cariera în karting.

Karturile sunt de mai multe tipuri. Una din clasificări ar fi în dependență de viteza maximă pe care o poate atinge în perioada cursei. Cele mai rapide ajung să ia o viteză de pînă la 260 km/oră, iar cele folosite de amatori desigur că nu depașesc o viteză de 160 km/oră.

Americanul Art Ingels, un pilot veteran și un constructor de mașini de curse la Kurtis Kraft, sunt considerați drept fondatorii karting-ului. Kurtis a construit prima mașină în California de Sud, în 1956. Karting-ul sa răspândit rapid și în alte țări, avînd, în prezent, un mare succes în Europa.

Cursele de Karting sunt folosite, de obicei, ca o modalitate ieftină și relativ sigură de a iniția șoferii în cursele de mașini cu motor. În 2009, campionul mondial de Formula 1, Michael Schumacher, a participat la o cursă de karting în Lonato, Italia. În 2009, Felipe Massa a folosit, de asemenea, karting-ul, pentru a-și testa abilitățile în Brazilia, după accidentul său de Grand Prix din Ungaria în timpul calificărilor. Mai jos puteți vedea cum a apărut acest tip de sport care tot mai mult devine preferat atît de profesioniști, cît și de amatori.

una dintre primele și cele mai mari curse karting a avut loc în Gloucestershire și a devenit cel mai popular eveniment printre Juniori. Un campionat de turneu pentru juniori cu vîrste cuprinse între 13 – 16 ani. Participanții la această cursă sunt toți aspiranți Grand Prix. Dave Leslie, un baietel care a visat sa fie un automobilist de curse a avut mult timp sa astepte și acum la 13 ani își vede visul împlinit. Acesta și alți participanți au reușit să demonstreze că nu vîrsta, dar dorința și ambiția te poate ajuta să iei premiul cel mare. Mulți dintre ei, mai tîrziu vor deveni campioni internațional cucerind trofee impunătoare.

Acest video poate fi descarcat in PC cu ajutorul YouTube Downloader de la SaveFrom.Net

Această video prezentare, este istoria kartului pe scurt. Acest autovehicul a fost numit în mod diferit, cum ar fi,  cărucior motorizat sau pușcă de alimentat săpun. Go-kartul este o idee recentă (aici se are în vedere anul 1959), introdusă în această țară din SUA. Aceste autovehicule speciale au un motor cu capacitatea de 98 CC și viteza maximă este în regiunea de 45 mile/oră. Este aproape imposibil să se răstoarne și este extrem de simplu de manevrat. Atunci cînd este momentul de verificare a kartului aceasta constă din reglarea frînei și accelerației. Tot ce trebuie de făcut este să îndreptați lucrurile în direcția corectă și apoi puneți piciorul în jos. Acest sport nou se răspîndește rapid, astfel, un grup de începatori se indreapta în modele lente, special ajustate, astfel încat competițiile între diferite modele de karturi sa fie reale. Aceste karturi au un motor mai mic, cu o viteză maximă de 30 de mile o oră, dar se simte de două ori mai repede. Astfel, diferite generații de bărbați, avînd 100 de lire și o cutie cu instrumente, pot participa în aceste curse și simți acele senzații tari.