Diferite tipuri de Karturi

Scotkart

Cursele de mașini pot fi foarte scumpe și chiar periculoase. Cu toate acestea, puteți compara emoțiile primate la cursele de mașini prin conducerea go-karturilor. Aceste vehicule în miniatură oferă același entuziasm, dar cu mai puține cheltuieli și un grad sporit de siguranță. Dar, dacă optați să cumpărați un kart în schimbul unei mașini și credeți că este o alegere ușoară, credeți-mă, nu este așa de simplu. Pentru a vă satisface nevoile trebuie să alegeți dintre diferitele tipuri de karturi. Există numeroase karturi pentru amatori, automate, karturi cu schimare de viteză manuală cu 6 trepte și karturi pentru profesioniștii competitivi.

Înainte de a începe să tractați acasă un kart, iată câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a o face.

Diferite tipuri de Karturi
Diferite tipuri de Karturi

Ar trebui să cumpărați Karturi noi sau folosite?

În majoritatea cazurilor, când cumpărați un kart, este în general o idee bună să cumpărați unul nou. Acest lucru este valabil mai ales dacă sunteți sigur că îl veți folosi cel puțin un an. Problema cu karturile de mîina a doua este că achiziționarea unui singur se pare că este mai puțin costisitoare la început. Dar când începeți să-l reparați, cheltuielile pot crește repede, pe măsură ce înlocuiți părțile uzate sau învechite cu cele noi.

Singurul moment în care kartul folosit ar fi o idee bună este dacă vă cumpărați prima data unul și nu sunteți sigur că veți avea interes pe termen lung. Și, de asemenea, trebuie să vă asigurați că nu veți cheltui prea mult pentru un kart. Dacă prețul nu este mic, ar putea fi o ideie mai bună ca să cumpărați unul nou. Cel puțin veți fi siguri că totul funcționează și că îți poți asigura siguranța la maxim.

Ce tip de Karturi sunt disponibile?

Dorești să cumperi un kart pentru tine sau pentru copilul tău? Șoferii dvs. vă vor ajuta să determinați să alegeți cel mai potrivit tip de kart.

Karturi pentru copii. Acestea sunt cele mai mici și cele mai sigure, și sunt concepute pentru copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani. Este echipat doar cu un motor modest de 50cp și permite copiilor să își dezvolte abilitățile de karting pe piste diferite de karting. Ele par foarte simple, dar au toate părțile necesare. Acestea ajunge la un preț de aproximativ 3.000 de dolari.

Karturi pentru copii
Karturi pentru copii

Aceste kartui oferă distracție și entuziasm pentru șoferii tineri și, în calitate de părinte, sunteți sigur că copiii dvs. pot conduce în siguranță. De asemenea, e bine să știți că aceste vehicule nu sunt pretențioase în ceea ce privește întreținerea.

Karturi ovale. Acestea vin cu o carcasă curbată și sunt concepute pentru întreaga familie. Aflați dacă pista cea mai apropiată de locuința dvs. are  suprafața de drum de țară sau mortar și apoi puteți alege tipul corect de kart oval ce va corespunde acestui tip de suprafață.

Karturi ovale
Karturi ovale

Acestea folosesc motoare cu 4 cicluri care pot funcționa mult timp fără a necesita prea multă întreținere din partea dvs. Costul total ar fi de 2.800 $, deși calibrele pot adăuga cel puțin încă 300 $. De asemenea, va trebui să îl asamblați singur, sau să mai adaugați încă 300 de dolari pentru a obține asamblarea profesională.

  • Karturi rapide pentru cadeți(tineri). Acestea sunt următorul vehicul pentru odată ce copilul dumneavoastră depășește Kart Kids. Acestea sunt concepute pentru copii cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani, iar vehiculul este alimentat cu un motor de 80cp. Acestea pot ajunge până la 60 km / h, iar un vehicul neasamblat ca acesta, fără manometre, poate costa în jur de 4.800 de dolari.
  • Touch and do Kart. Aceasta este o clasă mai nouă versiune de karturi, echipate cu un motor de 125cc. Modelele mai lente și mai mici sunt pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, dar copiii mai mari pot merge până la vehicule care pot ajunge la 115 mph și colț la 3 G. Acest tip de kart este foarte usor de folosit si poti cumpara unul de 4.900 de dolari.
  • 125cc Shifter Kart. Acest tip poate parcurge până la 125 mph și să intre în curbe în mai mult de 3 G’s. Dispune de o cutie de viteze secvențială cu 6 trepte și poate rula pe un traseu rapid sau de rezistență. Acestea sunt pentru veterani care au cel puțin 16 ani și puteți cumpăra unul pentru aproximativ 12.000 de dolari, este posibil însă să găsiți și de aproximativ 9.000 de dolari. S-ar  părea, de asemenea, ca e vorba de o sumă mare de bani. Dar când încerci diferitele tipuri de karturi sau când vezi strălucirea pe fața copiilor tăi, pe măsură ce se deplasează pe piste, îți dai seama că banii au fost cheltuiți pe măsură