Ce este Karting-ul?

Michael Schumacher

Percepția generală a unui go-kart este departe de realitatea acestuia. Realitatea karting-ului este că este cea mai pură formă a curselor. Acestea sunt mașini de curse autentice, capabile să atingă viteze de peste 100 km / h și 3 g forță laterală de virare. Create pentru viteză și nimic altceva, karturile reprezintă terenul de creștere pentru viitoarele stele ale NASCAR, Indy Car, Formula 1, Mașini sportive și dincolo de acestea. Aceste mașini de curse lipicioase, lucioase, cu motoarele special create pentru curse, cu șasiu de marca Italiana Chromoly, frânele cu discuri ceramice pe patru roți și sistemele de transmisie computerizate sunt unele dintre caracteristicile comune ale unui kart de curse modern. Aceasta nu este un kart obișnuit, pentru amatori.

Karting-ul este, fără îndoială, terenul de ascensiune pentru viitoarele stele ale acestui domeniu. Ayrton Senna, Michael Schumacher, Jeff Gordon, Helio Castroneves, Sebastien Vettel, Tony Stewart, Jamie McMurray, Dan Wheldon, Danica Patrick, Dario Franchitti, Michael Andretti, Scott Speed (lista continuă …). Este un sport minutat pentru intreaga familie. Le spun oamenilor că acesta este pentru „vârste 5-95” – puteți începe cariera de a conduce la doar 5 ani și eu vad adesea 3 generații de familii pe pista.

O parte din atractivitatea karting-ului este simplitatea sa. Începând cu prim zi în Pasadena, un kart nu a fost decât o simpla rama din oțel, un motor mic (de obicei cu un singur cilindru), patru roți și un șofer. Adevăratele Kartingu-ri de curse nu au nici o suspensie, nici o diferență și se bazează pe fizica pură (caracteristicile șasiului metalice și geometria) pentru a-l ajuta să atingă vitezele fantastice pe care sunt capabile. Karturile sunt mașini de ultimă generație (asemănătoare cu un Indy Car) datorită greutății lor (adesea sub 400 de kilograme cu tot cu șofer) și pot literalmente să conducă cercuri care le parcurg cele mai extreme mașini de sportive, datorită centrului de gravitate. Un go-kart de $ 3000 poate depăși un Ferrari de 250.000 $ pe o pistă de curse. Din aceleași motive, Karting-ul este, fără îndoială, cea mai bună investiție privind cursele de mașini. De asemenea, spre deosebire de aproape orice altă mașină de curse, aceasta poate fi dusă pe șinele din spatele unui camion cu echipament minim. Soferul este un egalizator excelent.

Ayrton Senna a numit karting-ul drept „cea mai pură formă de moto sport”; calificarea șoferului reprezintă totuși 80% din ecuație. Indiferent de mărimea remorcii dvs., a bugetului sau a echipei dvs. … șofer este cheia (bine, și unele tuning-uri, de asemenea).

Deci, citiți mai departe, alegeți-vă un kart (nu contează dacă este vechi, nou, rapid, lent, roșu, verde, albastru, Shifter sau TaG) și mergeți pe pistă locală. Vei fi cuprins. Știu că am fost!